2018 Uluslararası Çevrimiçi 1 Mayıs Toplantısı

Karl Marx’ın doğumunun 200. yılı

27 Nisan 2018

ŞİMDİ KAYIT OLUN

“Filozoflar dünyayı çeşitli biçimlerde yorumlamakla yetindiler; oysa asıl olan onu değiştirmektir.” (Karl Marx, 1845)

5 Mayıs 2018, modern tarihin en büyük filozofu ve bilimsel sosyalizmin kurucusu Karl Marx’ın doğumunun 200. yıldönümü. Marx’ın “Dünya işçileri, birleşin!” çağrısı, bugün her kıtada yaşanan bir sınıf mücadelesi patlamasının ortasında yankılanıyor. 2018’in ilk dört ayında, on milyonlarca insan son yıllardaki en büyük gösterilere ve grevlere katıldı.

İşçi sınıfının sömürülmesine dayanan kapitalist sistem, kriz eliyle sarsılıyor.

Dünyanın her yerinde, egemen seçkinler, servetlerini koruma ve bu iflas etmiş sistemi savaşa ve baskıya başvurarak kurtarma peşinde koşuyor. Hükümetler ve şirketler, bu devrimci bilgi ve iletişim kaynağının dünya genelinde işçileri eşitsizliğe, diktatörlüğe ve savaşa karşı ortak bir mücadelede birleştirebileceği korkusuyla interneti sansürlüyor.

Dördüncü Enternasyonal’in Uluslararası Komitesi (DEUK) ve Dünya Sosyalist Web Sitesi, Marx’ın doğum gününü, işçi sınıfının uluslararası dayanışma günü 1 Mayıs ile birlikte, dünya çapında onlarca ülkeden katılımcılarla düzenlenecek uluslararası çevrimiçi bir toplantıyla kutluyor. Konuşmacılar, Dördüncü Enternasyonal’in dünyanın dört bir yanındaki önderlerinden oluşacak. Bu tarihi etkinliğe katılmak için kayıt olun.

Kayıt olurken, lütfen bu etkinliğin ve bunun gibi diğer etkinliklerin masraflarını karşılamamıza yardımcı olmak için bağışta bulunun.

5 Mayıs 2018, Cumartesi

Çevrimiçi Toplantı ABD Doğu Yaz Saati ile 17:30’da wsws.org/mayday adresinden canlı yayınlanacak

Los Angeles: 14:30

Mexico City: 16:30

New York City: 17:30

Londra: 22:30

Berlin, Paris, Cape Town: 23:30

İstanbul, Moskova: 00:30 (6 Mayıs, Pazar)

Tahran: 02:00 (6 Mayıs, Pazar)

Colombo, New Delhi: 03:00 (6 Mayıs, Pazar)

Pekin: 05:30 (6 Mayıs, Pazar)

Sidney: 07:30 (6 Mayıs, Pazar)

Tüm Zaman Dilimi Çevrimleri

Konuşmacılar:

David North, WSWS Uluslararası Yayın Kurulu Başkanı

Wije Dias, Sosyalist Eşitlik Partisi (Sri Lanka) Genel Sekreteri

Chris Marsden, SEP (Britanya) Ulusal Sekreteri

Julie Hyland, SEP (Britanya) Ulusal Sekreteri Yardımcısı

James Cogan, SEP (Avustralya) Ulusal Sekreteri

Andre Damon

Bill Van Auken

Jerry White

Nick Beams

Alex Lantier

ve dahası...